شش ماده غذایی فوقالعاده که میتواند برای سلامت قلب مفید باشد
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری گزارش می دهد که بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است. چندین بیماری قلبی وجود دارد، اما شایع ترین آن بیماری عروق کرونر است که می تواند منجر به حملات قلبی شود. تغییرات سبک زندگی، مانند تغییر در رژیم غذایی، می تواند به درمان و پیشگیری از بیماری قلبی کمک کند.
در اینجا شش ماده غذایی فوقالعاده وجود دارد که ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد و از بیماریهای قلبی پیشگیری کند.
توت ها
بر اساس تحقیقات، توت ها سرشار از پلی فنول های آنتی اکسیدانی هستند که به کاهش خطر بیماری قلبی و بهبود سلامت قلب و عروق کمک می کند.
زغال اخته، توت فرنگی، تمشک و سایر انواع توت ها همگی مملو از مواد شیمیایی مشتق شده از گیاه به نام پلی فنول هستند. هاروارد هلث گزارش می دهد که اینها ممکن است با خنثی کردن LDL اکسیده شده، که پلاک داخل رگ ها را تشکیل می دهد، از قلب محافظت کند.
طبق مطالعه ای که در سال 2013 در مجله Circulation منتشر شد، مصرف منظم زغال اخته و توت فرنگی با کاهش قابل توجهی خطر حمله قلبی مرتبط است. برای یک دوره 18 ساله، محققان رژیم غذایی بیش از 90000 زن را از نزدیک دنبال کردند. زنانی که چندین بار در هفته از این توت ها می خورند نسبت به زنانی که یک بار در ماه یا کمتر از این توت ها می خورند، 34 درصد کمتر در معرض خطر حمله قلبی قرار دارند.
آواکادو
به گفته بنیاد قلب، چربی های سالم، مانند آنهایی که در آووکادو یافت می شوند، برای داشتن قلب سالم ضروری هستند.
کریستین روزنبلوم، متخصص تغذیه و یکی از نویسندگان کتاب "غذا و تناسب اندام بعد از 50 سالگی" در AARP می گوید: با وجود محتوای چربی بالای آووکادو، این چربی برای قلب سالم و غیراشباع است. آووکادو همچنین سرشار از فیبر، پتاسیم و منیزیم است که همه مواد مغذی مرتبط با سلامت قلب هستند.
یک مطالعه 30 ساله منتشر شده در مجله انجمن قلب آمریکا نشان داد افرادی که به طور منظم آووکادو میخورند در مقایسه با افرادی که به ندرت آووکادو میخورند، به طور قابلتوجهی در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی هستند.
محققان همچنین خاطرنشان کردند کسانی که حداقل دو بار در هفته آووکادو میخورند، در مقایسه با کسانی که به ندرت یا هرگز آووکادو نمیخورند، 21 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب قرار دارند.
شکلات تلخ
شکلات به طور معمول یک دسر محسوب می شود، اما شکلات تلخ سرشار از مواد مغذی است. طبق کلینیک کلیولند، شکلات تلخ مملو از فلاوانولها است، نوعی فلاونوئید که برای قلب مفید است، به بازسازی سلولها کمک میکند و میتواند به کاهش فشار خون کمک کند.
طبق مطالعه ای که در مجله Frontiers in Nutrition منتشر شده است، خوردن منظم کاکائو با فلاوانول بالا یا شکلات تلخ با کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی، بیماری عروق کرونر قلب و سکته مرتبط است.
یک بررسی در سال 2017 نشان داد که مصرف شکلات تلخ سه بار در هفته خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را تا 9 درصد کاهش می دهد.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف شکلات خطر ابتلا به CHD (بیماری عروق کرونر قلب)، سکته مغزی و دیابت را کاهش می دهد. "مصرف شکلات در حد اعتدال (1 تا 6 وعده در هفته) ممکن است برای پیشگیری از این بیماری های سنگین مفید باشد."
گردو
طبق یک مطالعه در سال 2019، خوردن منظم آجیل، به ویژه گردو، با خطر کمتر بیماری قلبی و مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی مرتبط است.
گردو منبعی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 به ویژه اسید آلفا لینولنیک است و برای بهبود سلامت قلب و عروق مفید است. آنها التهاب را کاهش می دهند، تعادل کلسترول را بهبود می بخشند، فشار خون را کاهش می دهند، در اینجا 6 غذای فوق العاده برای داشتن قلبی قوی و سالم و کاهش خطر ابتلا به این بیماری وجود دارد.
دکتر جان هیگینز، استاد پزشکی قلب و عروق در دانشکده پزشکی مک گاورن در UTHealth هیوستون، در نشریه Medical News Today می گوید.
طبق گفته کلینیک مایو، گنجاندن آجیل در رژیم غذایی سالم می تواند به قلب کمک کند:
در یک مطالعه بزرگ و 32 ساله که در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد، محققان دریافتند افرادی که حداقل پنج بار در هفته یک وعده آجیل می خورند، 14 درصد کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و در مقایسه با افرادی که به ندرت آجیل مصرف می کنند، 20 درصد کمتر خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش می دهد.
گوجه فرنگی
گوجهفرنگی سرشار از پتاسیم، فیبر، فولات، ویتامینهای C و K و لیکوپن است – یک آنتیاکسیدان که میتواند به محافظت در برابر بیماریهای قلبی کمک کند. بررسی 25 مطالعه نشان می دهد که رژیم غذایی با گوجه فرنگی می تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. محققان دریافتند که سطوح بالای لیکوپن خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را تا 14 درصد کاهش می دهد.
خوردن مکرر گوجه فرنگی برای سطح کلسترول نیز مفید است. کلسترول بالا می تواند خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد. یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که نوشیدن آب گوجه فرنگی چهار بار در هفته کلسترول LDL ("بد") را کاهش می دهد و کلسترول HDL ("خوب") را افزایش می دهد.
ماهی های روغنی
طبق گفته کلینیک مایو، ماهی های چرب مانند سالمون، خال مخالی، ساردین و قزل آلای دریاچه ای مملو از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به کاهش فشار خون و کاهش چربی در جریان خون کمک می کند.
«خوردن ماهی از راه های مختلفی با بیماری قلبی مبارزه می کند. چربی های امگا 3 موجود در ماهی از قلب در برابر ایجاد اختلالات ریتم قلبی نامنظم و بالقوه کشنده محافظت می کند. آنها همچنین فشار خون و ضربان قلب را کاهش می دهند، عملکرد عروق خونی را بهبود می بخشند، و در دوزهای بالاتر، تری گلیسیرید را کاهش می دهند و ممکن است التهاب را کاهش دهند.
در یک مطالعه 18 ساله که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، محققان رژیم غذایی بیش از 40000 مرد را از نزدیک دنبال کردند. مردانی که یک وعده ماهی در هفته میخوردند، در مقایسه با مردانی که به ندرت یا هرگز ماهی نمیخوردند، 15 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی بودند.
اگر از غذاهای دریایی لذت نمی برید، مکمل های روغن ماهی فواید مشابهی را ارائه می دهند. طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت، مصرف مکمل های روغن ماهی ممکن است خطر مرگ و میر، سکته مغزی، مرگ قلبی و مرگ ناگهانی را کاهش دهد.